top of page

Lyden der fik hårene til at rejse sigHonda S800

En ny og re-designet lille Roadster

Honda S800

I 1966 så en ny og re-designet lille Roadster fra Honda dagens lys. Den varslede på mange måder en ny epoke, hvor man også måtte tage Honda alvorligt som bilproducent. Men den var stadig præget af motorcykelinspireret motorteknologi. Bilen havde en lille hårdt-tunet letvægtsmotor, der kunne tage og tåle omdrejninger. Med baghjulstræk og meget direkte styring var det en sjov lille bil. Heldigvis fik bilen en rigtig bagaksel i stedet for den håbløse kædetrukne baghjulskonstruktion, som fandtes på S600-modellen.


Lyden fra den hårdtpumpede lille motor kunne få hårene til at rejse sig, når den blev fyret af med cabrioleten slået ned. Den lyd var ikke hverdagskost i nogen bil dengang.


Den lille motor havde fx karburator for hver cylinder, og trods bare 791 cc udviklede den hele 70 hk ved 8000 omdr. Det var den første bil fra Honda med 160 km/t potentiale. Det som overraskede alle med sans for biler var den fine forarbejdning og sans for detaljer, som fik de små engelske roadstere til at stå tilbage med røde kinder.


Bilen udgik af produktion i 1970, men den var et varsel om, hvad Honda kunne og ville i fremtiden. Det var jo lidt mærkeligt at satse så meget på små åbne biler, som Honda gjorde til at begynde med i form af

biler som denne. Men sådan var Honda dengang. Man turde gå egne veje. Der blev desværre kun produceret godt 11.500 stk. af denne sjove lille bil.


Derfor gik der også mange år, før Honda kastede sig over dette segment igen. Det skete først i 1999 med S2000-modellen.


S800 gjorde sig også bemærket inden for motorsport i de små klasser op til 1000 cc. Den ses stadig som klassisk racerbil, men bilen er nu så sjælden og adgangen til reservedele så anstrængt, at man virkelig skal ville det for at kaste denne bil rundt på en racerbane med dødsforagt.

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page