top of page

Den undervurderede Suzuki knallert


Den undervurderede knallert

Suzuki lavede nogle af verdens fineste 2-takts motorcykler i 70’erne, og det kom der naturligvis også en fin knallert ud af. Det var OE Andersen, som også importerede Puch, der tog den smarte lille 3-gears K50A-model her til landet.Denne model var i produktion fra 1971-1975 og kendes på, at speedometeret sidder i forlampehuset, og at den har oplagt udstødning. K50B fra 1976-1979 havde 4-gears motor og underliggende udstødning.


Især den fine (og sjældne) 3-gears A-model fik aldrig den store udbredelse i Danmark. Noget kunne tyde på, at Puch-importøren ikke ville have denne udsøgte lille knallert til at ødelægge salget af Puch.


Neddroslingen til 30 km/t, som loven jo krævede, ødelagde da også helt denne fornemme knallert, lovlig gik den elendigt, men ulovligt gik den fantastisk! Motoren var en fin sag, som både havde drejeventil og smøresystem med pumpe. Men lovligt kunne motoren drukne i kondensvand, man måtte faktisk montere en aftapningskrue i forrørets U-bøjning, for der var ikke fart nok på luften i udstødningen til at kunne skubbe kondensvandet ud af udstødningen. Det siger noget om, hvor elendigt den gik som lovlig.


Jeg husker, at én af mine venner kørte K50. Jeg fik lov at låne den en tur, og jeg mindes den som en af de mest lydløse og vibrationsfri knallerter, jeg har kørt, og den havde gode bremser. Kort og godt en rigtig fin knallert, som blev kvalt i fødslen på det danske marked.


Jeg forsøgte at få lov at købe knallerten på billedet, men 35.000,- kr. var ikke nok til, at den skiftede ejer:-)

9 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page